Roti
Wat heb je nodig?
- uipoeder / onion powder amount what you prefer
- knoflookpoeder / garlic powder amount what you prefer
- 1 theelepel sambal oelek / 1 tea spoon sambal oelek
- 2-3 maggiblokjes of kippenbouillonblokjes / 2 or 3 chicken bouillon cubes
- 2 stuks kipfilet / 2 chicken breasts
- geschilde aardappelen in stukjes gesneden / peeled potatoes
- kouseband of sperziebonen / green beans
- 4 eieren (of meer) / 4 or more eggs
- 2-3 volle eetlepels surinaamse kerrie (massala) / 2 or 3 tablespoons Surinam Kerrie Massala
- katoembar / Kamember (around 1,5 teaspoon)
- djintan (djinten) / dint (around 1,5 teaspoon)
- zout en zwarte peper / salt and pepper
- olie om in te bakken / oil to bake the chicken
Stap 1
Snijd de kipfilet in stukken, wat je zelf prettig vind. Ik heb zelf kleine blokjes gedaan, aangezien ik graag alles goed gemengd wil hebben. Voeg knoflookpoeder en uipoeder naar smaak toe (vaak 1,5 theelepel). Voeg vervolgens de sambal, djintan, katoembar, zout en peper toe. Doe 3 eetlepels kerrie massala erbij, roer alles om en laat dit ruim een uur intrekken.
Stap 2
Kook de eieren en schil de aardappelen. Ik heb gekozen voor een halve kilo, het kan ook iets meer zijn.
Stap 3
Kook de aardappels ongeveer 20 minuten.
Stap 4
Bak de kip in de hapjespan met de olie, maar niet te bruin. Wanneer de aardappels klaar zijn voeg je deze bij de kipfilet. Voeg nogmaals 3 eetlepels kerrie massala toe. Roer goed door en voeg vervolgens de 3 maggiblokjes toe. Het beste is om even te proeven, het kan zijn dat je nog wat peper en zout wil toevoegen.
Stap 5
Voeg de sperziebonen of kouseband toe, laat dit 15 minuten pruttelen. Wanneer de eieren klaar zijn, kun je deze ook toevoegen. Laat de smaken goed mengen en het kan geen kwaad om dit nogmaals 10 minuten te laten staan op een laag vuurtje.