Nacho Cheese dish
Wat heb je nodig?
- 400 gram gehakt / 400 gram minced/ground beef
- 1 klein blikje mais / 1 can of corn
- 1 blik pittige nacho dip / 1 can of nacho dipsauce (spicy)
- peper en zout naar smaak / peper and salt as you like
- 1,5 theelepel uienpoeder / 1,5 tea spoon onion powder
-1,5 theelepel paprikapoeder / 1,5 tea spoon paprika powder
- zakje geraspte kaas / bag of grated cheese
- 5 a 6 plakken cheddarkaas / 5 or 6 cheddarcheese
- nacho cheese chips / 1 bag of nacho cheese chips
- kleine ovenschotel (2 a 3 personen) / 1 casserole for 3 persons
Stap 1
Rul het gehakt in een hapjespan met de peper, zout, uienpoeder en paprikapoeder erbij.
Stap 2
Leg een laagje nacho cheese chips in de ovenschotel, zodat de bodem bedekt is.
Stap 3
Doe de mais bij het gehakt (dit kun je ook weglaten als je dit niet lekker vind). Roer nog een aantal keer goed door, proef tussendoor. Voeg eventueel nog extra zout, peper, uienpoeder of paprikapoeder toe.
Stap 4
Doe de helft van het gehakt in de ovenschaal, bovenop de chips.
Stap 5
Voeg vervolgens gerapste kaas toe, gewoon de hoeveelheid die je zelf lekker vind. Doe twee plakken cheddarkaas erbovenop.
Stap 6
Voeg nog een laagje chips toe en daarboven op de rest van het gehakt.
Stap 7
Gebruik het resterende kaas en cheddarkaas voor bovenop het gehakt. Steek vervolgens de resterende chips rechtop in de schotel. Het kan zijn dat je nog een halve zak over hebt, altijd lekker voor de volgende keer!
Stap 8
Zet de schotel in de oven. 180 graden hete lucht en ongeveer 12 minuten. De chips moeten niet te donker worden en niet te hard.