Carrotcupcakes

Wat heb je nodig? 
Voor het beslag heb je nodig:
 
- 100 gram walnoten  / 100 gram walnuts
- 200 gram wortels  / 200 gram carrots
- 3 eieren  / 3 eggs
- 100 gram suiker / 100 gram sugar
- 70 gram bruine basterdsuiker  / 70 gram caster sugar
- 1 tl baking soda   / 1 tea spoon baking soda
- 2 tl bakpoeder  / 2 tea spoons baking powder
- beetje zout / little bit of salt
- 2 tl kaneel / 2 teaspoons cinnamon
- 175 gram zelfrijzend bakmeel / 175 self raising flour
- 2 tl vanille extract  / 2 teaspoons vanille extract
- 160 ml zonnebloemolie  / 160 ml sunflower oil

Let op: 15 cupcakes of 1 cake 

Topping: 
- 6 eetlepels suiker  / 6 tablespoons of sugar
- 250 gram monchou  / 250 gram monchou
- 10 eetlepels poedersuiker  / 10 tablespoons of powdered sugar
- 50 gram boter  / 50 gram of butter
- 1 zakje vanillesuiker  / 1 tea spoon vanille sugar
- walnoten gehakt voor decoratie / walnuts for decoration

Stap 1
Verwarm de oven op 180 graden. 
Kook de wortels voor ongeveer 16 minuten. Het kan eventueel iets langer duren als ze niet zacht zijn. Als ze gaar zijn doe deze dan in de blender of prak ze fijn. 

Stap 2
Hak ook de walnoten of prak ze fijn. 

Stap 3
Pak een grote kom en voeg daar vervolgens: bloem, kaneel, bakpoeder, zout en baking soda toe. 

Stap 4
Pak nog een kom en voeg daar zowel de suiker als basterdsuiker toe, mix deze met de eieren. 

Stap 4
Voeg de bloemmix toe samen met de olie en de vanille extract

Stap 5
Voeg de walnoten en de wortels toe

Stap 6
Doe het beslag in een cakevorm of in 15 cupcake vormpjes. Zet ze vervolgens in de oven op 180 graden en 36 minuten. Wanneer deze klaar is, laat het volledig afkoelen. 

Topping
Doe de suiker, poedersuiker, vanillesuiker en monchou in een kom en mix dit. Voeg vervolgens de boter toe. Het moet direct al een stevige massa zijn. Dit kun je of opspuiten of als een platte laag over de cake doen. Maak dit af met de walnoten. 

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin